Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené je vaříme hned od začátku s brambory. (celý recept)
Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené je vaříme hned od začátku s brambory.
Oloupané brambory nakrájené na kostk...
Bramborová polévka s vejci (kulajda), je tradiční jihočeská bílá polévka. Máme-li, můžeme do ní přidat i houby, pokrájené je vaříme hned od začátku s brambory.
Oloupané brambory nakrájené na kostky vaříme v osolené vodě s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením. Když jsou měkké, zahustíme polévku moukou rozmíchanou v trošce studené vody, přidáme smetanu, jemně nasekaný kopr a podle chuti ocet, promícháme a ještě chvíli povaříme.
Podle chuti polévku dosolíme. Do hotové polévky přidáme pokrájená, natvrdo uvařená vejce. Podáváme s čerstvým pečivem.