recepty

Bramborové noky


Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo jiné, doma připravené omáčce...
(celý recept)

Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo jiné, doma připravené omáčce. Oloupané a na menší kusy nakrájené brambory v...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 800 g brambor
  • 1 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 20 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo jiné, doma připravené omáčce. Oloupané a na menší kusy nakrájené brambory vaříme v páře asi 15 minut. Pak je rozmačkáme ve velké míse a postupně přidáváme vejce, polovinu mouky, strouhaný parmezán, osolíme a opepříme. Umícháme těsto a za stálého hnětení přidáme zbytek mouky. Hotové pevné těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 části. Z každé části uválíme válec o průměru asi 2 cm. Pomoučeným nožem nakrájíme z válců dílky dlouhé také asi 2 cm. Jednotlivé noky lehce obalíme v mouce,vidličkou je vytvarujeme a přendáme na pomoučené prkénko nebo na plech vyložený pečícím papírem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Noky postupně vkládáme do vroucí vody a vaříme je přibližně 3 minuty. Během této doby vyplavou na povrch. Pak je děrovanou lžící přendáme do mísy a tu překryjeme folií, dokud nemáme všechny noky uvařené.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborové noky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové noky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové noky

Naši partneři