Recept Bramborové noky

Detail receptu na jídlo Bramborové noky. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Bramborové noky

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo jiné, doma připravené omáčce.

Oloupané a na menší kusy nakrájené brambory vaříme v páře asi 15 minut. Pak je rozmačkáme ve velké míse a postupně přidáváme vejce, polovinu mouky, strouhaný parmezán, osolíme a opepříme. Umícháme těsto a za stálého hnětení přidáme zbytek mouky.

Hotové pevné těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 části. Z každé části uválíme válec o průměru asi 2 cm. Pomoučeným nožem nakrájíme z válců dílky dlouhé také asi 2 cm. Jednotlivé noky lehce obalíme v mouce,vidličkou je vytvarujeme a přendáme na pomoučené prkénko nebo na plech vyložený pečícím papírem.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Noky postupně vkládáme do vroucí vody a vaříme je přibližně 3 minuty. Během této doby vyplavou na povrch. Pak je děrovanou lžící přendáme do mísy a tu překryjeme folií, dokud nemáme všechny noky uvařené.

Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo jiné, doma připravené omáčce. Oloupané a na menší kusy nakrájené brambory v...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Bramborové noky


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Bramborové noky

Ingredience receptu Bramborové noky

800 g brambor
1 vejce
300 g hladké mouky
20 g strouhaného parmezánu
sůl
mletý černý pepř

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Přílohy
Hledat podobné recepty jako Bramborové noky

Podobné recepty jako Bramborové noky


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů