Bramborová polévka jako od babičky báječně voní houbami a kmínem. Je to pochoutka pro mlsné jazýčky, kdo ji ochutná, zamiluje si ji.
Fotografie: Wikimedia.org (celý recept)
Bramborová polévka jako od babičky báječně voní houbami a kmínem. Je to pochoutka pro mlsné jazýčky, kdo ji ochutná, zamiluje si ji.
Fotografie: Wikimedia.org...
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, krátce na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a trochu kmínu. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
Jíšku zalijeme studeným vývarem a přidáme do něj na kostičky nakrájenou mrkev, celer, petržel a brambory, sušené houby a utřený česnek.
Polévku přivedeme k varu a vaříme dokud nejsou zelenina a brambory měkké. Pak ji podle chuti osolíme, přidáme do ní rozšlehané vejce a špetku majoránky. Dále už nevaříme, polévku jen necháme chvilku stát v hrnci zakrytém pokličkou.