Bramborové knedlíky od babičky, připravené k pečené huse nebo kachně, jsou prostě nenahraditelné. Milujeme je samozřejmě také ke špenátu a nebo jen tak polité sádlem s osmaženou cibulkou. (celý recept)
Bramborové knedlíky od babičky, připravené k pečené huse nebo kachně, jsou prostě nenahraditelné. Milujeme je samozřejmě také ke špenátu a nebo jen tak polité sádlem s osmaženou cibulkou....
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je úplně vychladnout. Pak je oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle.
Ve velké míse pak brambory smícháme s moukou a krupicí, přidáme ocet a vejce. Důkladně promícháme na hladké těsto. Na pomoučeném prkénku z těsta připravíme 3 šišky.
V dostatečně širokém kastrole pak bramborové knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Když jsou uvařené, nakrájíme je na plátky.