Bramborové knedlíky plněné zelím recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i vařené uzené maso.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g anglické slaniny
  • 100 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 250 g hrubé mouky
  • 750 g vařených brambor
  • 100 g krupičky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • sůl


Způsob přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou polovinu cibule, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a kysané zelí. Zelí před tím také překrájíme na menší kousky. Vše krátce osmahneme a necháme vychladnout.

Na vále z mouky, vajec, špetky soli, krupičky a na jemno nastrouhaných brambor zpracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na polovinu, z každé poloviny vyválíme váleček a z toho ukrajujeme kousky. Každý kousek těsta rozválíme na placku, kterou pak naplníme směsí se zelím a vytvoříme kulatý knedlík.

Plněné knedlíky pak vhodíme do vroucí a trochu osolené vody, a vaříme je podle velikosti asi 12 až 16 minut. Pak knedlíky děrovanou lžící přendáme na talíř a posypeme zbylou půlkou nakrájené a na oleji dozlatova osmažené cibule.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborové knedlíky plněné zelím recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové knedlíky plněné zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové knedlíky plněné zelím

Kde najít informace



×