Bramborové knedlíky s jablky báječně chutnají když jsou polité máslem a posypaně skořicovým cukrem. A jablka dostanete všude po celý rok. (celý recept)
Bramborové knedlíky s jablky báječně chutnají když jsou polité máslem a posypaně skořicovým cukrem. A jablka dostanete všude po celý rok. ...
Brambory si předem uvaříme ve slupce. Hned je oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme mouku a dobře promícháme.
Po vychladnutí do těsta přidáme vejce a špetku soli a znovu důkladně propracujeme až vznikne hladké těsto. Na pomoučeném vále z něho rozválíme tenkou placku a z ní vykrajujeme čtverečky.
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na kousky a každý kousek jablka zabalíme do čtverečku těsta.
Do vroucí a trochu osolené vody pak vhazujeme jednotlivé knedlíky a vaříme je podle velikosti přibližně 10 minut. Hotové knedlíky scedíme a hned můžeme podávat.