Bramborové knedlíky s jablky recept
Bramborové knedlíky s jablky báječně chutnají když jsou polité máslem a posypaně skořicovým cukrem. A jablka dostanete všude po celý rok.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g polohrubé mouky
- 450 g brambor
- 2 vejce
- špetka soli
- jablka
Způsob přípravy
Brambory si předem uvaříme ve slupce. Hned je oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme mouku a dobře promícháme.
Po vychladnutí do těsta přidáme vejce a špetku soli a znovu důkladně propracujeme až vznikne hladké těsto. Na pomoučeném vále z něho rozválíme tenkou placku a z ní vykrajujeme čtverečky.
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na kousky a každý kousek jablka zabalíme do čtverečku těsta.
Do vroucí a trochu osolené vody pak vhazujeme jednotlivé knedlíky a vaříme je podle velikosti přibližně 10 minut. Hotové knedlíky scedíme a hned můžeme podávat.