recepty

Bramborové noky


Bramborové noky můžeme podávat jako přílohu ke všem pečeným masům. Také ale chutnají s masem v omáčce a hodí se i k dušené zelenině...
(celý recept)

Bramborové noky můžeme podávat jako přílohu ke všem pečeným masům. Také ale chutnají s masem v omáčce a hodí se i k dušené zelenině....

Ingredience receptu

  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 100 ml polotučného mléka
  • 50 g slaniny
  • 240 g hrubé mouky
  • sůl
  • 360 g brambor

Způsob přípravy

160 g brambor uvaříme ve slupce do měkka. Zbylé brambory oloupeme a syrové je nastrouháme. Když brambory ve slupce vystydnou, oloupeme je a také nastrouhané přidáme k syrovým bramborám.

Do směsi brambor přidáme vejce, na jemno nakrájenou cibuli a mléko. Směs osolíme a nakonec přidáme mouku.

Z tužšího těsta vykrajujeme lžící noky a vaříme je ve vroucí vodě. Přibližně 5 až 7 minut.

Mezitím si na pánvi osmažíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Hotové noky sítem vyndáme z hrnce, promícháme se slaninou a jsou připravené k podávání.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborové noky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové noky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové noky

Naši partneři