recepty

Bramborové noky


Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokolici vařené v páře a se sýrovou omáčkou...
(celý recept)

Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokolici vařené v páře a se sýrovou omáčkou....

Ingredience receptu

  • 500 g brambor typu B
  • 130 až 150 g polohrubé mouky
  • půl lžičky strouhané citronové kůry
  • 2 vejce
  • sůl

Způsob přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme . V míse je rozmačkáme , přidáme vejce citronovou kůru a špetku soli. Nakonec postupně přidáváme mouku podle potřeby. Jen krátce těsto uhněteme, mělo by být trochu lepivé.

Na pomoučeném vále pak z těsta postupně uválíme válečky silné asi 1,5 cm. Ty pak nakrájíme na krátké noky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Noky krátce vaříme dokud nevyplavou a pak je děrovanou naběračkou přendáme na talíř.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborové noky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové noky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové noky

Naši partneři