Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokolici vařené v páře a se sýrovou omáčkou. (celý recept)
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokolici vařené v páře a se sýrovou omáčkou....
Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme . V míse je rozmačkáme , přidáme vejce citronovou kůru a špetku soli. Nakonec postupně přidáváme mouku podle potřeby. Jen krátce těsto uhněteme, mělo by být trochu lepivé.
Na pomoučeném vále pak z těsta postupně uválíme válečky silné asi 1,5 cm. Ty pak nakrájíme na krátké noky a vhazujeme do vroucí osolené vody. Noky krátce vaříme dokud nevyplavou a pak je děrovanou naběračkou přendáme na talíř.