Bramborové ovocné knedlíky recept
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme. Brambory v míse smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli a vypracujeme těsto.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g brambor
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 300 g polohrubé mouky
- cukr moučka
- máslo
- švestky
- strouhanka
Způsob přípravy
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme. Brambory v míse smícháme s moukou, vejcem a špetkou soli a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto rozdělíme na rovnoměrné díly (např. polévkovou lžící). Umyté švestky osušíme a vypeckujeme. Z kousků těsta vytvarujeme prsty placky, do kterých zabalíme švestky.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě ještě cca 4-5 min poté co vyplavou na hladinu. Bramborové knedlíky se švestkami servírujeme sypané cukrem a opraženou strouhankou, přelité rozpuštěným máslem.