Bramborové placky jsou jednoduché a poměrně levné jídlo. Můžete je podávat samotné, ale klidně i jako přílohu k jiným jídlům, například k pečeným masům. (celý recept)
Bramborové placky jsou jednoduché a poměrně levné jídlo. Můžete je podávat samotné, ale klidně i jako přílohu k jiným jídlům, například k pečeným masům....
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout, oloupáme je a na jemno nastrouháme. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Na pracovní ploše nastrouhané brambory smícháme s moukou, vejci a špetkou soli. Přidáme i nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Ze všeho uhněteme hladké těsto.
Z těsta uválíme plát o tloušťce asi půl centimetru. Vykrájíme kulaté placky, třeba pomocí skleničky, a na plechu vymazaném olejem je v předehřáté troubě pečeme dozlatova.