Nabídka
Přidej
recepty

Bramborové placky


K výrobě tohoto jídla vám budou stačit jen čtyři ingredience - brambory, mouka, sůl a tuk na potření. Placky se skvěle hodí jako příloha k masu, například k vepřovému nebo kachně. Když k nim upražíte kousek slaniny nebo přidáte zakysanou smetanu, mohou být i hodnotnou večeří. Skvěle však chutnají také na sladko, potřené povidly a posypané nastrouhaným tvarohem.
(celý recept)

K výrobě tohoto jídla vám budou stačit jen čtyři ingredience - brambory, mouka, sůl a tuk na potření. Placky se skvěle hodí jako příloha k masu, například k vepřovému nebo kachně. Když k nim upražíte ...

Ingredience receptu

  • 800 g brambor uvařených ve slupce
  • 150 g hladké mouky (lze použít i polohrubou)
  • sůl
  • vepřové sádlo nebo máslo na potření

Způsob přípravy

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a postupně k nim přimícháváme mouku tak, aby vzniklo vláčné těsto.

Těsto rozválíme na asi 1 cm vysoký plát a vykrajovátkem nebo větším hrnečkem z něj vykrajujeme kolečka.

Na plotně zahřejeme litinový plát nebo nepřilnavou pánvičku a placičky z obou stran nasucho dozlatova opečeme.

Hotové placky omastíme sádlem nebo máslem a ihned podáváme.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Brambory

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborové placky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové placky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové placky

Naši partneři