recepty

Bramborové šišky


Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát může být čerstvý, který jen krátce spaříme horkou vodou, nebo klidně i mražený. Je vhodné taky podávat s uzeným masem. Foto: Wikimedia.org..
(celý recept)

Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát může být čerstvý, který jen krátce spaříme horkou vodou, nebo klidně i mražený...

Ingredience receptu

  • 200 g špenátu
  • 600 g vařených brambor
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 2 vejce
  • 1 malá mrkev
  • 1 zelená jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • jemná strouhanka
  • olivový olej

Způsob přípravy

Uvařené a oloupané brambory rozmixujeme, přidáme pokrájený špenát, nastrouhanou mrkev, nadrobno nasekanou zelenou cibulku, utřený česnek, sýr a jedno vejce. Promícháme , osolíme a okořeníme pepřem. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.

Z připravené bramborové směsi utvoříme šišky a obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na olejem vymazaný plech obalené bramborové šišky naskládáme a pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Během pečení je obrátíme, aby získaly správnou zlatavou barvu ze všech stran.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborové šišky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborové šišky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborové šišky

Naši partneři