Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát může být čerstvý, který jen krátce spaříme horkou vodou, nebo klidně i mražený. Je vhodné taky podávat s uzeným masem. Foto: Wikimedia.org (celý recept)
Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát může být čerstvý, který jen krátce spaříme horkou vodou, nebo klidně i mražený...
Uvařené a oloupané brambory rozmixujeme, přidáme pokrájený špenát, nastrouhanou mrkev, nadrobno nasekanou zelenou cibulku, utřený česnek, sýr a jedno vejce. Promícháme , osolíme a okořeníme pepřem. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Z připravené bramborové směsi utvoříme šišky a obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Na olejem vymazaný plech obalené bramborové šišky naskládáme a pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Během pečení je obrátíme, aby získaly správnou zlatavou barvu ze všech stran.