Bramborovo-česnekový knedlík recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí10 porcí

Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke Kachně na víně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 750g vařených brambor
  • 150g hrubé mouky
  • 1ks vejce
  • 5 stroužků česneku
  • 125g uzené slaniny
  • 5g majoránky
  • 10g soli
  • 3g pepře


Způsob přípravy

Do většího hrnce dáme vařit vodu na knedlíky, mezitím si brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek a majoránku.

Vmícháme lehce orestovanou slaninu, sůl a pepř.

Těsto důkladně a rychle propracujeme (Pozor! Bramborové těsto rychle řídne), vytvoříme válečky o průměru 6 cm, které vaříme 15-20 minut v osolené vodě dokud nevyplavou.

Po zhruba 2-3 minutách knedlíky opatrně vařečkou odlepíme ode dna hrnce. Tip: Knedlíky můžeme vařit také na páře.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborovo-česnekový knedlík recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborovo-česnekový knedlík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborovo-česnekový knedlík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborovo-česnekový knedlík

Kde najít informace



×