recepty

Bramborový knedlík


Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a například se špenátem jsou výborné...
(celý recept)

Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a například se špenátem jsou výborné. Pozor, je důležité dodržet poměr jednotlivých ingr...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g brambor typu A (typ na salát)
  • 0,5 lžíce solamylu
  • 0,5 rozšlehaného vejce
  • 220 g dětské krupičky
  • 1 lžička soli

Způsob přípravy

Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a například se špenátem jsou výborné. Pozor, je důležité dodržet poměr jednotlivých ingrediencí. Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na polohrubém struhadle. Přidáme půl rozšlehaného vejce, solamyl, osolíme a za postupného přisypávání krupičky uhněteme tuhé těsto. Hned ho rozdělíme na polovinu a z každé uválíme váleček o průměru asi 5 cm. Voda by se už měla vařit a knedlíky do ní hned ponoříme. Jakmila začne voda znovu vařit, opatrně vařečkou knedlíky uvolníme pokud se přilepily ke dnu. Zvolna je vaříme za občasného pootočení 20 minut. Pak knedlíky pomocí naběraček vyjmeme a na okamžik ponoříme do mísy se studenou vodou. Pak je na prkénku necháme okapat a několikrát vidličkou propíchneme. Před podáváním opatrně krájíme na plátky.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový knedlík.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový knedlík .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový knedlík

Naši partneři