recepty

Bramborový nákyp


Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jídlo...
(celý recept)

Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jídlo....

Ingredience receptu

  • 500 g brambor
  • 70 g tvrdého sýra (eidam, gouda)
  • 3 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml sladké smetany
  • sůl
  • zelená petrželová nať
  • olivový olej

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je trochu zchladnout, pak je oloupeme a nahrubo rozsekáme.

K rozmačkaným bramborám přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr. ještě špetku soli a vše promícháme. Nakonec do bramborové směsi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky.

Pekáč vymažeme olejem a připravené bramborové těsto do něj rozprostřeme. Pozor, během pečení nákyp nabyde, takže musíme zvolit větší velikost pekáče.

V předehřáté troubě pak nákyp pečeme 30 až 40 minut dozlatova. Vhodným doplněním tohoto jídla může být sezónní zeleninový salát.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový nákyp

Naši partneři