Bramborový salát recept
Bramborový salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g brambor
- 3 vejce
- 1 větší mrkev
- 1 kořenová petržel
- ½ celeru
- 2 nakládané okurky
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 250 g majonézy
- 50 g naloženého hrášku bez nálevu
- 150 g měkkého salámu
- kečup
- hořčice
Způsob přípravy
Bramborový salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem. Ale připravovat a jíst se dá po celý rok. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na kostky. Ve velké míse je pak smícháme s nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, s nadrobno nakrájenou cibulkou, nakrájenou kyselou okurkou a nakrájenou uvařenou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel).
Přidáme konzervovaný hrášek, nakrájený měkký salám (ale můžeme ho klidně vynechat), osolíme , opepříme a nakonec vmícháme majonézu. Salát můžeme podle chuti ještě okořenit třeba trochou kečupu nebo hořčice. Také ho můžeme odlehčit tím, že polovinu majonézy nahradíme bílým jogurtem.