Bramborový salát recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Bramborový salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g brambor
  • 3 vejce
  • 1 větší mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • ½ celeru
  • 2 nakládané okurky
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 250 g majonézy
  • 50 g naloženého hrášku bez nálevu
  • 150 g měkkého salámu
  • kečup
  • hořčice


Způsob přípravy

Bramborový salát je oblíbená příloha k masu. Známe ho hlavně ze štědrovečerního menu spolu se smaženým kaprem. Ale připravovat a jíst se dá po celý rok. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na kostky. Ve velké míse je pak smícháme s nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, s nadrobno nakrájenou cibulkou, nakrájenou kyselou okurkou a nakrájenou uvařenou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel).

Přidáme konzervovaný hrášek, nakrájený měkký salám (ale můžeme ho klidně vynechat), osolíme , opepříme a nakonec vmícháme majonézu. Salát můžeme podle chuti ještě okořenit třeba trochou kečupu nebo hořčice. Také ho můžeme odlehčit tím, že polovinu majonézy nahradíme bílým jogurtem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový salát

Kde najít informace



×