Brambory grenaille neboli tzv. zámecké brambory, jsou oblíbené hlavně ve Francii. Jsou to malé brambory o velikosti 28 až 40 mm. Velmi často se připravují neoloupané, jako třeba právě v tomto receptu. (celý recept)
Brambory grenaille neboli tzv. zámecké brambory, jsou oblíbené hlavně ve Francii. Jsou to malé brambory o velikosti 28 až 40 mm. Velmi často se připravují neoloupané, jako třeba právě v tomto receptu....
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. nakrájíme je na poloviny a každou polovinu v řezu ještě nařízneme, abychom urychlili pečení. Na plech vyložený pečícím papírem a vymazaný olejem brambory naskládáme slupkou dolů.
Před samotným pečením brambory osolíme a opepříme, přidáme i bylinky. Kromě tymiánu můžeme použít i jiné, podle chuti. Když brambory pěkně zezlátnou, otočíme je a dopečeme doměkka.
Takto upečené brambory grenaille můžeme použít jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.