Brambory pečené v alobalu jsou velmi chutné a zachovají si všechny důležité živiny. Nepotřebujete ani kapku vody. Stačí mít doma alobal a pečící troubu. (celý recept)
Brambory pečené v alobalu jsou velmi chutné a zachovají si všechny důležité živiny. Nepotřebujete ani kapku vody. Stačí mít doma alobal a pečící troubu. ...
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brambory oloupeme a překrojíme na půlky. Kousky brambor by měly být přibližně stejně velké. Lehce je osolíme a můžeme posypat nasekanými bylinkami.
Pak brambory naskládáme na plát alobalu, poklademe kousky másla a neprodyšně je do alobalu zabalíme.
Při teplotě trouby 180 stupňů brambory pečeme v předehřáté troubě asi 20 až 30 minut, podle velikosti. Hotové brambory můžeme podávat například s tvarohem nebo s pečeným masem.