Recept Broskvové koblihy z podmáslí

Detail receptu na jídlo Broskvové koblihy z podmáslí. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Broskvové koblihy z podmáslí

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině.

Troubu předehřejeme na 22O stupňů.Vaříme v kastrůlku broskvový nektar tak dlouho. Až se jeho objem sníží na 1/4 hrnku. Stejně tak si připravíme i broskvový nektar na polevu. Hustý nektar necháme zchladnout.

Ve velké míse ušleháme máslo a cukr do pěny. Pak po jednom přidáme vejce a také je důkladně zašleháme.

V mixéru rozmixujeme broskvový nektar s oloupanými a nakrájenými broskvemi do pyré. Přidáme podmáslí a vše šleháním spojíme. Nyní pyré přidáme do směsi másla a cukru a umícháme ze všeho hladký krém.

V jiné míse smícháme prášek do pečiva, čínské koření, jedlou sodu, sůl a mouku. Nyní sypkou směs přidáme k ušlehanému krému a uhněteme těsto.

Formičky na koblihy vymažeme olejem a naplníme je těstem do dvou třetin. V předehřáté troubě koblihy pečeme asi 8 až 9 minut. Pak je necháme stát ještě 10 minut, po této době koblihy vyklopíme z formiček a necháme úplně vychladnout.

2 lžíce broskvového nektaru šleháme s moučkovým cukrem a podmáslím do husté polevy. Podle potřeby můžeme přidat broskvový nektar, abychom dosáhli správné konzistence.

Vychladlé koblihy naskládáme na plech , polijeme polevou a necháme ji na koblihách ztuhnout v chladnu.

Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině. Troubu předehřejeme na 22O stupňů.Vaříme v kastrůlku broskvový nektar tak dlouho...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Broskvové koblihy z podmáslí


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Broskvové koblihy z podmáslí

Ingredience receptu Broskvové koblihy z podmáslí

těsto:
1/4 hrnku podmáslí
1 hrnek oloupaných a nakrájených broskví
2 lžičky prášku do pečiva
1 hrnek cukru krystal
3 1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky čínské směsi pěti koření
8 lžic nesoleného másla
1 lžička jedlé sody
rostlinný olej na vymazání formiček
1 1/2 hrnku broskvového nektaru (svařený na 1/4 hrnku)

poleva:
1 lžíce podmáslí
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek broskvového nektaru (svařený na 1/4 hrnku)

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Broskvové koblihy z podmáslí

Podobné recepty jako Broskvové koblihy z podmáslí


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů