Broskvový koláč se zakysanou smetanou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí4 porce

Podle tohoto receptu na broskvový koláč se zakysanou smetanou si upečete výborný zákusek ke kávě. A co třeba dát si ho s hrnkem mléka k nedělní snídani?

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 1/2 hrnku nesoleného másla
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 4 tvrdé, ale zralé broskve
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • sůl


Způsob přípravy

Podle tohoto receptu na broskvový koláč se zakysanou smetanou si upečete výborný zákusek ke kávě. A co třeba dát si ho s hrnkem mléka k nedělní snídani? Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Broskve oloupeme a nakrájíme je na tenčí klínky. V míse smícháme vlašské ořechy, skořici a 1/2 hrnku krystalového cukru. Přidáme 1 lžíci rozpuštěného másla, směs rozmícháme a odložíme stranou. Hnědý cukr, 1/2 šálku krystalového cukru a 1/2 šálku másla ušleháme v jiné míse do pěny.

Pak do ní zašleháme vejce, mandlový extrakt a zakysanou smetanu. V další míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Tuto sypkou směs pak přidáme do mísy se smetanovou směsí a opatrně ušleháme těsto. Na vymazaný pekáč těsto nalijeme a poklademe plátky broskví po celém povrchu. Na broskve pak rovnoměrně nasypeme připravenou směs s ořechy a skořicí. V předehřáté troubě koláč pečeme asi 45 minut. Před podáváním ho necháme 20 minut chladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Broskvový koláč se zakysanou smetanou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu broskvový koláč zakysanou smetanou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Kde najít informace



×