Nabídka
Přidej
recepty

Brusinková omáčka


Brusinková omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka a její recept je zde.
(celý recept)

Brusinková omáčka se podává se zvěřinou, skvělá je jelení kýta, nebo zastudena k bílému masu. Brusinková omáčka a její recept je zde....

Ingredience receptu

  • 20 dkg brusinek
  • 3 dl vody
  • 5 dkg krystalového cukru
  • 4 dkg másla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 2 dl sladké smetany nebo mléka
  • sůl
  • citronová šťáva

Způsob přípravy

Očištěné brusinky zalijeme vařící vodou, přidáme cukr a pomalu vaříme. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme brusinkovou vodou a smetanou nebo mlékem, přidáme brusinky, osolíme a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku.

Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu a cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině.


  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky na maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brusinková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brusinková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brusinková omáčka

Naši partneři