Do mísy si natrháme omytý a natrhaný římský salát. Přes mísu dáme fólii a dáme do chladu.
Zapneme si troubu na 200 °C.
Na prkénku si pokrájíme ančovičky. Rozkrájíme půl bagety na malé kostky. Rozstrouháme si parmezán. Z části parmezánu si uděláme pár hoblinek na konečné dozdobení salátu.
Na plech vložíme rozkrájenou bagetu a na malinkou chviličku dáme do trouby. Vyndáme.
Vezmeme si hrnec a potřeme dno česnekem. Přilijeme trochu oleje. Po chvíli dáme krutonky z bagety a osmahneme.
Do mísy si vyklepneme žloutky a zakápneme šťávou z citrónu. Pomalu přilíváme olivový olej. Ručně šleháme. Potom přimícháme obě hořčice. Nandáme nastrouhaný parmezán.
Teď přijdou na řadu ančovičky a máme dresink hotový.
Vyndáme listy římského salátu z chladu, rozprostřeme do talíře, zalijeme dresinkem, zlehka promícháme. Položíme hoblinky parmezánu. Nandáme opečené krutonky a servírujeme.