recepty

Caesar salát s Ančovičkami


Kdo by neznal Caesar salát? Ideální v horkých dnech. Zasytí a přitom osvěží...
(celý recept)

Kdo by neznal Caesar salát? Ideální v horkých dnech. Zasytí a přitom osvěží....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 ks ančovičky
  • šťáva z citrónu
  • 1 kávová lžička parmezán
  • 2 ks žloutky
  • kvalitní česnek
  • 2 kávové lžičky hořčice - dijonská
  • 1 kávová lžička hořčice - francouzská
  • 150 ml olej - olivový
  • 2 ks salát - římský
  • 1/2 ks bageta
  • olej olivový
  • podle chuti:parmezán

Způsob přípravy

Do mísy si natrháme omytý a natrhaný římský salát. Přes mísu dáme fólii a dáme do chladu.

Zapneme si troubu na 200 °C.

Na prkénku si pokrájíme ančovičky. Rozkrájíme půl bagety na malé kostky. Rozstrouháme si parmezán. Z části parmezánu si uděláme pár hoblinek na konečné dozdobení salátu.

Na plech vložíme rozkrájenou bagetu a na malinkou chviličku dáme do trouby. Vyndáme.

Vezmeme si hrnec a potřeme dno česnekem. Přilijeme trochu oleje. Po chvíli dáme krutonky z bagety a osmahneme.

Do mísy si vyklepneme žloutky a zakápneme šťávou z citrónu. Pomalu přilíváme olivový olej. Ručně šleháme. Potom přimícháme obě hořčice. Nandáme nastrouhaný parmezán. Teď přijdou na řadu ančovičky a máme dresink hotový.

Vyndáme listy římského salátu z chladu, rozprostřeme do talíře, zalijeme dresinkem, zlehka promícháme. Položíme hoblinky parmezánu. Nandáme opečené krutonky a servírujeme.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Saláty

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Caesar salát s Ančovičkami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu caesar salát ančovičkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Caesar salát s Ančovičkami

Naši partneři