Calzone - plněná pizza je recept původem z Itálie. Tato v půli přehnutá a v troubě upečená pizza je ale velmi oblíbeným pokrmem nejenom Italů. (celý recept)
Calzone - plněná pizza je recept původem z Itálie. Tato v půli přehnutá a v troubě upečená pizza je ale velmi oblíbeným pokrmem nejenom Italů.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů.Dva velké plechy ...
Calzone - plněná pizza je recept původem z Itálie. Tato v půli přehnutá a v troubě upečená pizza je ale velmi oblíbeným pokrmem nejenom Italů.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů.Dva velké plechy necháme při předehřívání připravené v troubě.Těsto na pizzu vyválíme na tenké pláty, pokryjeme plastovou folií a necháme 20 minut odpočinout.
Ve vyšší pánvi rozpálíme lžíci oleje na střední teplotu, přidáme mleté maso a smažíme ho za občasného míchání asi 1O minut, až se pěkně rozpadne a zhnědne. Pak k němu přidáme rajčata z konzervy bez nálevu, pepř, sůl, oregano, petržel, bazalku a česnek.
Promícháme a při střední teplotě vše dusíme asi 1O minut. Pak pánev odstraníme z plotny.
Z těsta na pizzu vykrojíme čtyři kruhy. Masovou směsí poklademe polovinu kruhu, posypeme nakrájenou mozzarellou a těsto přehneme. Okraje pevně přitiskneme k sobě. Hotové kapsy potřeme vejcem rozšlehaným se lžičkou vody.
Přeneseme je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a v předehřáté troubě je pečeme 18 až 20 minut, až se začnou zbarvovat do hněda.
Calzone servírujeme s omáčkou Marinara.