recepty

Čapátí


Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné. Většinou se servírují k tradičních indickým pokrmům, jak zeleninovým , tak masovým. Avšak nenahrazují rýži, ale servírují se společně s ní...
(celý recept)

Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 350g hladké nebo celozrnné mouky
  • cca 175ml vody
  • špetka soli

Způsob přípravy

Hladkou nebo celozrnnou mouku nasypeme do mísy, přidáme špětku soli a promícháme. Poté uděláme doprostřed důlek. Pomalu přiléváme vodu a vidličkou vypracováváme v hladké těsto.

Z hladkého těsto vždy odebereme malou část, kterou na vále posypaném hladkou moukou vyválíme na placku. Měla by být tak velká, aby se nám vešla na pánev.

Připravené placky pečeme z obou stran na suché pánvi tak, aby se nespálily. Placky se budou nafukovat, v tu chvíli je můžeme přimáčnout vařečkou.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čapátí.
Hledat podobné recepty na internetu jako Čapátí

Naši partneři