Recept Čapátí

Detail receptu na jídlo Čapátí. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Čapátí

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné. Většinou se servírují k tradičních indickým pokrmům, jak zeleninovým , tak masovým. Avšak nenahrazují rýži, ale servírují se společně s ní.

Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné...

Hladkou nebo celozrnnou mouku nasypeme do mísy, přidáme špětku soli a promícháme. Poté uděláme doprostřed důlek. Pomalu přiléváme vodu a vidličkou vypracováváme v hladké těsto.

Z hladkého těsto vždy odebereme malou část, kterou na vále posypaném hladkou moukou vyválíme na placku. Měla by být tak velká, aby se nám vešla na pánev.

Připravené placky pečeme z obou stran na suché pánvi tak, aby se nespálily. Placky se budou nafukovat, v tu chvíli je můžeme přimáčnout vařečkou.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Čapátí


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Čapátí

Ingredience receptu Čapátí

350g hladké nebo celozrnné mouky
cca 175ml vody
špetka soli

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Přílohy
Hledat podobné recepty jako Čapátí

Podobné recepty jako Čapátí


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů