Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večírku nebo k nedělnímu obědu. Všude si najde své místo. (celý recept)
Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večírku nebo k nedělnímu obědu. Všude si najde své místo....
Nejprve si připravíme světlou jíšku.
Do malého kastrůlku si vložíme kousek pravého másla a přisypeme hladkou mouku. Zlehka osmahneme. Jíšku dáme stranou.
Do hrnce na polévku si nasypeme rozkrájené brambory, zbavené slupky. Okořeníme kmínem. Česnek zbavíme slupky a rozmělníme v lise na česnek. Dáme do hrnce. Zalijeme vodou a uvedeme do varu.
V průběhu vaření vhodíme oblíbený bujón. Přidáme jíšku, zamícháme a vaříme.
Po chvíli přisypeme sušenou majoránku, která polévku pěkně provoní.
Do horké polévky vyklepneme vajíčka, promícháme a hrnec odstavíme ze sporáku.
Na závěr podle chuti okořeníme mletým pepřem a servírujeme.