recepty

Česnekové kuře


Parádní česnekové kuře se hodí na stůl každý den v týdnu. Svojí nenáročností na přípravu a malým množstvím surovin vám přes pracovní týden nesebere moc času, a přesto je tento recept promyšlený do posledního detailu...
(celý recept)

Parádní česnekové kuře se hodí na stůl každý den v týdnu. Svojí nenáročností na přípravu a malým množstvím surovin vám přes pracovní týden nesebere moc času, a přesto je tento recept promyšlený do pos...

Ingredience receptu

  • Na marinádu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • kůra z jednoho citronu
  • sůl a pepř
  • 6 lžic olivového oleje
  • Kuře
  • kuře o váze zhruba 1 kg
  • 500 g malých brambor
  • 150 ml bílého vína
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 8 cibulí šalotek
  • 2 mladé česneky
  • 1 svazek petržele
  • půl svazku máty

Způsob přípravy

Nejprve na marinádu smíchejte sladkou a pálivou papriku, citronovou kůru, sůl, pepř a olej.

Šalotky oloupejte a rozkrájejte na osminky. Očištěné brambory rozpulte. Kuře dejte do pekáče, přidejte k němu šalotky, mladý česnek nakrájený na plátky a brambory.

Všechno, co máte v pekáči, potřete pořádnou vrstvou marinády. Potom vložte do trouby předehřáté na 180 °C na zhruba 20 minut.

Poté vše přelijte vínem a vývarem a pečte dalších 20 až 25 minut. Nezapomínejte během toho občas kuře přelévat výpekem s vývarem a vínem. Mátu a petržel nakrájejte najemno a posypte jimi kuře chvilku před podáváním.

Tip pro vás: Použijte na recept baby kuřátko. To má mnohem menší váhu než klasické, málokdy přesáhne 400 g. A hlavně díky tomu, že bylo krmeno kukuřičnou směsí, je jeho maso křehké a šťavnaté.


  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Kuřecí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Česnekové kuře.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Česnekové kuře .
Hledat podobné recepty na internetu jako Česnekové kuře

Naši partneři