Nabídka
Přidej
recepty

Čevabčiči


Tento masový pokrm je složením podobný karbanátku a dříve šlo o klasiku, která nechyběla skoro na žádném restauračním jídelníčku a byla stálicí i ve školních jídelnách. Na tuhle balkánskou pochoutku se v průběhu času trochu zapomnělo, a to je škoda. Čevabčiči totiž má něco do sebe a chutná malým i velkým strávníkům.
(celý recept)

Tento masový pokrm je složením podobný karbanátku a dříve šlo o klasiku, která nechyběla skoro na žádném restauračním jídelníčku a byla stálicí i ve školních jídelnách. Na tuhle balkánskou pochoutku s...

Ingredience receptu

  • 400 g mletého masa (mix hovězí a vepřové nebo jehněčí)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 1 lžička koření čubrica (pískavice, saturejka, sůl)
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • tuk (sádlo) na opečení

Způsob přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku prolisujeme. Do mísy dáme najemno namleté maso, přidáme trošku vody, česnek s cibulí, papriku, čubricu, pepř a trochu soli. Směs pečlivě propracujeme rukama.

Prkénko poprášíme moukou a rukama tvarujeme z masové směsi malé válečky.

Na pánvi rozehřejeme tuk a válečky opékáme z obou stran. Maso se dá i dobře grilovat na roštu. Stačí ho jen občas potřít olejem. Hotové čevabčiči podáváme s vařeným bramborem, hořčicí, na kolečka nakrájenou cibulí a sterilovanou okurkou.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čevabčiči.
Hledat podobné recepty na internetu jako Čevabčiči

Naši partneři