Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze 17. století a dodnes se tento pokrm vaří v různých variacích. Správně udělané chili je šťavnaté, pálivé a jíst se dá například s rýží nebo zabalené v tortille.
(celý recept)
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze 17. století a dodnes se tento pokrm vaří v různých variacích. Správně udělané c...
1 lžička sušeného chili koření (nebo 1 čerstvá paprička)
1/2 lžičky pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 lžičky římského kmínu
sůl
olej
trocha voda na podlití
Způsob přípravy
Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a na pánvi ji osmahneme na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, římský kmín a krátce je zahřejeme, aby se koření rozvonělo. Pozor, nesmí se připálit!
Poté přidáme mleté maso, zprudka ho osmahneme, zasypeme paprikou a pepřem. Přihodíme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše krátce orestujeme.
Do pánve vysypeme plechovku rajčat, přidáme protlak, směs osolíme a dusíme doměkka. Pokud je v pánvi málo tekutiny, můžeme přidat asi ½ plechovky vody.
Asi 10 minut před koncem vaření přidáme fazole a kukuřici a vše povaříme.