Sdílet:

Chili con carne recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze 17. století a dodnes se tento pokrm vaří v různých variacích. Správně udělané chili je šťavnaté, pálivé a jíst se dá například s rýží nebo zabalené v tortille.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 2 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1/2 plechovky kukuřice
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička sušeného chili koření (nebo 1 čerstvá paprička)
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 2 lžičky římského kmínu
  • sůl
  • olej
  • trocha voda na podlití


Způsob přípravy

Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a na pánvi ji osmahneme na troše oleje. Přidáme prolisovaný česnek, římský kmín a krátce je zahřejeme, aby se koření rozvonělo. Pozor, nesmí se připálit!

Poté přidáme mleté maso, zprudka ho osmahneme, zasypeme paprikou a pepřem. Přihodíme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku a vše krátce orestujeme.

Do pánve vysypeme plechovku rajčat, přidáme protlak, směs osolíme a dusíme doměkka. Pokud je v pánvi málo tekutiny, můžeme přidat asi ½ plechovky vody.

Asi 10 minut před koncem vaření přidáme fazole a kukuřici a vše povaříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Chili con carne recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chili con carne.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chili con carne .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chili con carne

Kde najít informace



×