KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel.
Pokud nepoužíváme fazole z plechovky tak si je den předem namočíme. (celý recept)
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel.
Pokud nepoužíváme fazole z plechovky tak si je den předem namočíme.
Nařízneme rajčata a spaříme...
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel.
Pokud nepoužíváme fazole z plechovky tak si je den předem namočíme.
Nařízneme rajčata a spaříme. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Ohřejeme si vývar.
Připravíme si cibuli a česnek. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Připravíme si hlubší pánev a rozehřejeme v ní olej. Do pánve nasypeme cibuli a smažíme dozlatova. Dále přidáme nakrájený česnek a mleté maso.
Restujeme dokud nebude maso opečené, musí se rozpadat na malé kousky.
Dále přidáme rajčata a fazole, krátkou dobu smažíme.
Přidáme polovinu připraveného vývaru.
Osolíme, opepříme a přidáme chilli, vše dle vlastní chuti.
Pánev přiklopíme poklicí a dusíme. Občas promícháme a dolíváme vývar. Dusíme dokud nebudou fazole měkké.
Nakrájíme chilli papričky a červenou papriku najemno a přidáme do pánve.
Dusíme dokud nemáme požadovanou hutnou konzistenci (můžeme zahustit i kukuřičnou moukou s vodou, ale není to nutné).
Podáváme s chlebem, kukuřičnými plackami nebo s rýží.
Dobrou chuť!