Chilli mušle jsou luxusní a přitom jednoduchý předkrm pro posezení s přáteli. Příprava trvá jen chvíli a výsledek je jedinečný. (celý recept)
Chilli mušle jsou luxusní a přitom jednoduchý předkrm pro posezení s přáteli. Příprava trvá jen chvíli a výsledek je jedinečný.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olej na střední teplotu.Zázvor oloupeme a na...
Chilli mušle jsou luxusní a přitom jednoduchý předkrm pro posezení s přáteli. Příprava trvá jen chvíli a výsledek je jedinečný.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olej na střední teplotu.Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jarní cibulku také nakrájíme, stejně tak i česnek a chilli papričky. Cibuli nasekáme nadrobno.
Do teplého oleje nasypeme zázvor, chilli papričky , česnek a cibuli. Smažíme přibližně 3 minuty, až cibule zesklovatí. Pak přidáme 3 lžíce vody, očištěné mušle a přivedeme k varu.
Pánev zakryjeme a povaříme další 3 minuty.
Po této době pánev odklopíme a obsah promícháme. Když se mušle otevřou, přendáme je do misky. Ty co se ani po 5 minutách neotevřely, zahodíme.
Do vyprázdněné pánve přidáme sojovou omáčku a ústřicovou omáčku. Povaříme a asi po 2 minutách přidáme nakrájenou jarní cibulku. Pánev pak odstavíme z plotny.
Mušle podáváme zalité omáčkou.