Chléb v kabátku recept
Chléb v kabátku je snadný na přípravu a lze ho podávat za tepla i za studena.
(celý recept)
Ingredience receptu
- světlý chléb
- červená řepa - nudličky
- paprika - např. červená, žlutá, zelená
- jarní cibulka
- hořčice - např.plnotučná, dijónská
- kečup - sladký
- sůl
- černý pepř - mletý
- řepkový olej
- mouka - hladká
- vajíčka
- chilli koření
Způsob přípravy
Chléb si nakrájíme na silnější plátky. Jarní cibulku si nastříháme. Papriky opláchneme a pokrájíme na kostičky. Do mísy si vyklepneme vajíčka. Vidličkou je rozšleháme, osolíme a okořeníme. Zvolíme oblíbené koření. Kdo chce pikantnější, přidá trochu chilli koření.
K vajíčkům přisypeme za stálého šlehání trochu hladké mouky. Vznikne nám těstíčko, ve kterém obalujeme z obou stran plátky světlého chleba.
Na pánev si kápneme olej. Plátky osmažíme z obou stran. Během opékání můžeme přidat ještě trochu těstíčka a chléb jím potřít. Hotový chléb v kabátku, pomažeme kečupem nebo plnotučnou či dijónskou hořčicí .
Ozdobíme řepou, paprikami nebo jarní cibulkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.