recepty

Chléb v kabátku


Chléb v kabátku je snadný na přípravu a lze ho podávat za tepla i za studena. ..
(celý recept)

Chléb v kabátku je snadný na přípravu a lze ho podávat za tepla i za studena. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření20 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • světlý chléb
  • červená řepa - nudličky
  • paprika - např. červená, žlutá, zelená
  • jarní cibulka
  • hořčice - např.plnotučná, dijónská
  • kečup - sladký
  • sůl
  • černý pepř - mletý
  • řepkový olej
  • mouka - hladká
  • vajíčka
  • chilli koření

Způsob přípravy

Chléb si nakrájíme na silnější plátky. Jarní cibulku si nastříháme. Papriky opláchneme a pokrájíme na kostičky. Do mísy si vyklepneme vajíčka. Vidličkou je rozšleháme, osolíme a okořeníme. Zvolíme oblíbené koření. Kdo chce pikantnější, přidá trochu chilli koření.

K vajíčkům přisypeme za stálého šlehání trochu hladké mouky. Vznikne nám těstíčko, ve kterém obalujeme z obou stran plátky světlého chleba.

Na pánev si kápneme olej. Plátky osmažíme z obou stran. Během opékání můžeme přidat ještě trochu těstíčka a chléb jím potřít. Hotový chléb v kabátku, pomažeme kečupem nebo plnotučnou či dijónskou hořčicí .

Ozdobíme řepou, paprikami nebo jarní cibulkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Chleba

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chléb v kabátku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chléb kabátku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chléb v kabátku

Naši partneři