Chlebové bochánky recept
Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g polohrubé mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička na jemno mletého křenu
- 1 malá cibule
- 1 sáček sušeného droždí
- 3 lžičky sušeného mléka
- 16 g másla
- 300 ml vody
- špetka soli
- 2 lžičky cukru
- olivový olej
- drcený kmín na posypání
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Cibulku nadrobno nakrájíme a na trošce oleje ji osmahneme dozlatova. Ve vodě rozmícháme cukr a sušené droždí.
Ve velké míse smícháme mouku s vodou s cukrem a droždím, přidáme utřený česnek, sušené mléko, špetku soli, lžičku olivového oleje, křen, změklé máslo a osmaženou cibulku. Vzniklé těsto důkladně prohněteme.
Po důkladném zpracování těsta z něho rukama tvarujeme malé bochánky a skládáme je dále od sebe na olejem vymazaný plech. Posypeme je lehce kmínem a pokropíme vodou.
Bochánky necháme kynout až jsou dvakrát tak velké. Pak plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 až 40 minut.