Sdílet:

Chlebové bochánky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g polohrubé mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička na jemno mletého křenu
  • 1 malá cibule
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 3 lžičky sušeného mléka
  • 16 g másla
  • 300 ml vody
  • špetka soli
  • 2 lžičky cukru
  • olivový olej
  • drcený kmín na posypání


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Cibulku nadrobno nakrájíme a na trošce oleje ji osmahneme dozlatova. Ve vodě rozmícháme cukr a sušené droždí.

Ve velké míse smícháme mouku s vodou s cukrem a droždím, přidáme utřený česnek, sušené mléko, špetku soli, lžičku olivového oleje, křen, změklé máslo a osmaženou cibulku. Vzniklé těsto důkladně prohněteme.

Po důkladném zpracování těsta z něho rukama tvarujeme malé bochánky a skládáme je dále od sebe na olejem vymazaný plech. Posypeme je lehce kmínem a pokropíme vodou.

Bochánky necháme kynout až jsou dvakrát tak velké. Pak plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 až 40 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Chlebové bochánky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chlebové bochánky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chlebové bochánky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chlebové bochánky

Kde najít informace



×