Nabídka
Přidej
recepty

Chlebové bochánky


Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také.
(celý recept)

Chlebové bochánky můžeme upéct jako skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo zelenině. Samotné budou ale chutnat také....

Ingredience receptu

  • 400 g polohrubé mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička na jemno mletého křenu
  • 1 malá cibule
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 3 lžičky sušeného mléka
  • 16 g másla
  • 300 ml vody
  • špetka soli
  • 2 lžičky cukru
  • olivový olej
  • drcený kmín na posypání

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Cibulku nadrobno nakrájíme a na trošce oleje ji osmahneme dozlatova. Ve vodě rozmícháme cukr a sušené droždí.

Ve velké míse smícháme mouku s vodou s cukrem a droždím, přidáme utřený česnek, sušené mléko, špetku soli, lžičku olivového oleje, křen, změklé máslo a osmaženou cibulku. Vzniklé těsto důkladně prohněteme.

Po důkladném zpracování těsta z něho rukama tvarujeme malé bochánky a skládáme je dále od sebe na olejem vymazaný plech. Posypeme je lehce kmínem a pokropíme vodou.

Bochánky necháme kynout až jsou dvakrát tak velké. Pak plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 až 40 minut.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chlebové bochánky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chlebové bochánky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chlebové bochánky

Naši partneři