Nabídka
Přidej
recepty

Chřest


Chřest je delikátní a jemná pochoutka pro mnohé z nás. Jeho příprava v tomto receptu je jednoduchá a nezabere mnoho času.
(celý recept)

Chřest je delikátní a jemná pochoutka pro mnohé z nás. Jeho příprava v tomto receptu je jednoduchá a nezabere mnoho času....

Ingredience receptu

  • 600 g zeleného chřestu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 1 lžíce čerstvé petrželky
  • mořská sůl

Způsob přípravy

Chřest oloupeme, omyjeme a rozložíme do vyšší pánve. Přidáme vody jen aby byl ponořený, máslo, špetku soli a hořčici. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 5 až 8 minut. Během této doby se voda téměř vyvaří.

Pánev odstavíme z plotny a ke chřestu přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Lehce ji promícháme ve zbylé tekutině, pánev přikryjeme poklicí a necháme chvíli stát.

Dušený chřest můžeme podávat třeba se smaženými vejci. Také jakkoliv upravené brambory jsou dobrou volbou. Můžeme ho ještě doplnit svým oblíbeným dipem.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chřest.
Hledat podobné recepty na internetu jako Chřest

Naši partneři