recepty

Churros s čokoládou


Tuto španělskou pochoutku si doslova zamilujete. Těsto na churros je podobné naším koblihám, ale dělají se z ní tyčinky, které se namáčejí v čokoládě. Pokud jste se rozhodli hřešit sladkým, churros by měla být jasná volba. ..
(celý recept)

Tuto španělskou pochoutku si doslova zamilujete. Těsto na churros je podobné naším koblihám, ale dělají se z ní tyčinky, které se namáčejí v čokoládě. Pokud jste se rozhodli hřešit sladkým, churros by...

Ingredience receptu

  • 310 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce másla
  • 1 zarovnaná lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • rostlinný olej na smažení
  • Čokoládová omáčka:
  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 250 ml smetany ke šlehání

Způsob přípravy

Na churros dejte do rendlíku mléko, máslo, cukr, vanilku a špetku soli a na středním plameni a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až se cukr rozpustí. Ztlumte plamen a přisypte mouku. Míchejte pár minut, až se z těsta zformuje koule. Přesuňte ji do mísy a nechte 5 minut chladnout. Ručním šlehačem pak zapracujte jedno vejce po druhém. Těsto potom přesuňte do zdobicího sáčku s řezanou špičkou.

Na omáčku rozpusťte čokoládu se smetanou na malém plameni, až vznikne hladký krém. Odložte a udržujte horké.

Rozpalte 5cm vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a vytlačujte zhruba 7 cm dlouhé kousky těsta přímo do oleje. Smažte je dozlatova celkem 3 minuty, během smažení jednou obraťte. Nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s horkou čokoládovou omáčkou k namáčení.

Tip Churros budou ještě lepší, když je ihned po usmažení obalíte v krupicovém cukru či cukru smíchaném se skořicí.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Churros s čokoládou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu churros čokoládou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Churros s čokoládou

Naši partneři