recepty

Cibulová polévka


Tato cibulová polévka je možná poněkud delší na přípravu. Je to zejména kvůli pomalému dušení cibule, ta však díky tomu krásně zjemní a získá lahodnou nasládlou chuť. Takže určitě stojí za vyzkoušení. Cibulačku podáváme zasypanou sýrem, společně s opečeným bílým toustem...
(celý recept)

Tato cibulová polévka je možná poněkud delší na přípravu. Je to zejména kvůli pomalému dušení cibule, ta však díky tomu krásně zjemní a získá lahodnou nasládlou chuť. Takže určitě stojí za vyzkoušení....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí5 porcí


Ingredience receptu

  • 4 ks středně velké žluté cibule,
  • 4 ks středně velké červené cibule,
  • 3 ks jarní cibulky,
  • 4 stroužky česneku,
  • hrst čerstvé petrželové natě,
  • lžička worcestrové omáčky,
  • zeleninový bujón,
  • sůl, pepř, kmín a tymián na dochucení,
  • olivový olej na smažení,
  • hrst nastrouhaného ementálu (nebo podobného typu sýra),
  • 5 ks toustového chleba.

Způsob přípravy

Všechny cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Petrželovou nať nasekáme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme česnek s petrželkou, krátce osmahneme. Potom přidáme do hrnce všechnu cibuli, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni pozvolna za občasného míchání dusíme 30 minut. Zatím nepodléváme, cibule sama pustí dostatečné množství šťávy.

Po půl hodině odklopíme z hrnce víko a ještě 10 minut za stálého míchání cibulku necháme smažit. Poté teprve zalijeme vodou. Přidáme zeleninový bujón, špetku tymiánu, špetku kmínu a worcestr. Podle chuti dosolíme a opepříme. Povaříme dalších 15 min. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem a přidáme plátek opečeného bílého toustového chleba.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cibulová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cibulová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cibulová polévka

Naši partneři