Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborovými hranolky, což je také dobrá volba. (celý recept)
Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborovými hranolky, což je také dobrá volba....
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. V míse smícháme Solamyl se špetkou soli, pepře a mletého zázvoru. Přisypeme kuřecí nudličky a důkladně promícháme aby se maso obalilo. Ve vyšší pánvi na horkém oleji pak maso zprudka opečeme ze všech stran.
Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a pokrájené žampiony. Přidáme i utřený česnek, kukuřici a kari koření. Podlijeme, ale jen velmi málo, vodou, přidáme 2 lžíce sojové omáčky , znovu zamícháme a vše dusíme asi 15 minut do změknutí zeleniny. Podle potřeby můžeme během této doby ještě podlít vodou.
Hotovou čínu nakonec ještě podle chuti osolíme,můžeme přidat i sojovou omáčku a ostatní koření.