Citronová omáčka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Jednoduchá citronová omáčka se hodí zejména k rybám, ale budete mile překvapeni, když si ji dáte k hovězímu nebo telecímu masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 dkg másla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 1/4 litru hovězího vývaru
  • 1/4 litru sladké smetany nebo mléka citronová šťáva a kůra
  • sůl
  • cukr
  • žloutek


Způsob přípravy

Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme hovězím vývarem a sladkou smetanou nebo mlékem, přidáme citronovou kůru a za stálého míchání uvaříme na hustou omáčku.

Do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, sůl, podle chuti cukr a nakonec v trošce mléka rozmíchaný žloutek. Omáčku podáváme k různě upraveným masům a rybám.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Citronová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Citronová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu citronová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Citronová omáčka

Kde najít informace



×