Nabídka
Přidej
recepty

Citronová omáčka


Jednoduchá citronová omáčka se hodí zejména k rybám, ale budete mile překvapeni, když si ji dáte k hovězímu nebo telecímu masu.
(celý recept)

Jednoduchá citronová omáčka se hodí zejména k rybám, ale budete mile překvapeni, když si ji dáte k hovězímu nebo telecímu masu....

Ingredience receptu

  • 4 dkg másla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 1/4 litru hovězího vývaru
  • 1/4 litru sladké smetany nebo mléka citronová šťáva a kůra
  • sůl
  • cukr
  • žloutek

Způsob přípravy

Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme hovězím vývarem a sladkou smetanou nebo mlékem, přidáme citronovou kůru a za stálého míchání uvaříme na hustou omáčku.

Do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, sůl, podle chuti cukr a nakonec v trošce mléka rozmíchaný žloutek. Omáčku podáváme k různě upraveným masům a rybám.


  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky na maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Citronová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu citronová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Citronová omáčka

Naši partneři