Cizrna je velmi zdravá a lze ji připravit různě. Představím vám několik variant. Zamilujete si ji.
Podáváme ji samostatně jako salát, nebo přílohu k masu. (celý recept)
Cizrna je velmi zdravá a lze ji připravit různě. Představím vám několik variant. Zamilujete si ji.
Podáváme ji samostatně jako salát, nebo přílohu k masu....
Večer si cizrnu namočíme do hrnce s vodou. Párkrát (do druhého dne) vodu vyměníme.
Druhý den vodu slijeme a dáme cizrnu vařit, již s čerstvou vodou.
Mezi tím, si na pánvi s trochou oleje, osmahneme česnek, pokrájená čerstvá rajčátka a červené papriky.
Chviličku povaříme a odstavíme. Uvařenou cizrnu si osolíme, okořeníme (můžeme použít i jiné koření) a smícháme s rajčátky a paprikou.
Další možností je na oleji osmahnout česnek se špenátovými listy, až se zatahnou. Opět smíchat s hotovou cizrnou a okořenit.
Poslední a mou nejoblíbenější, je smíchat uvařenou cizrnu s pokrájenými sušenými rajčátky. Paráda.
Servíruje např. s pečenými kuřecími stehny. Dobrou chuť.