Cizrnový salát recept
Cizrnový salát s olivami je skvělé lehké jídlo plné vitamínů. Klidně nahradí večeři nebo jednoduchý rychlý oběd. Můžeme přidat čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g vařené nebo naložené cizrny
- 50 g černých naložených oliv bez pecek
- 1 rajče
- 1 malá červená cibule
- 1 malá salátová okurka
- 1 žlutá paprika
- 1 až 2 bílé smetanové jogurty
- čerstvá zelená petrželka
- vinný ocet
- panenský olivový olej
- mořská sůl
Způsob přípravy
Olivy nakrájíme nadrobno, papriku, rajčata a okurku na menší kousky. Cibuli na tenké proužky.
V míse ušleháme jogurty s trochou vinného octa, špetkou soli a nadrobno nasekanou petrželkou.
Do větší mísy nasypeme nakrájenou zeleninu a cizrnu, přidáme trochu olivového oleje a dobře promícháme. Nakonec přidáme jogurtovou směs a znovu opatrně promícháme. Je-li třeba, dochutíme octem nebo solí.