Cizrnový salát recept
Cizrna neboli římský hrách je velmi chutná luštěnina bohatá na bílkoviny a vlákninu. Obsahuje také nemalé množství železa, a proto je vhodná pro všechny, kdo trpí chudokrevností. Je velmi oblíbenou surovinou všech, kdo se zdravě stravují.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g rajčat
- 1 salátová okurka
- 250 g cizrny z plechovky
- hrst čerstvé petrželky
- 50 g sýru Feta
- 1 citron
- 2 polévkové lžíce medu
- 3 polévkové lžíce balzamikového octa
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Rajčata a okurku omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
Cizrnu přecedíme přes sítko, opláchneme studenou vodou a přisypeme do mísy k zelenině.
Petržel nasekáme, sýr nakrájíme nadrobno a obojí přimícháme k ostatním ingrediencím.
Citron vymačkáme do misky, přidáme med, balzamikový ocet, olej a vytvoříme zálivku, kterou nalijeme na salát. Ten osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.