Nabídka
Přidej
recepty

Cizrnový salát


Cizrna neboli římský hrách je velmi chutná luštěnina bohatá na bílkoviny a vlákninu. Obsahuje také nemalé množství železa, a proto je vhodná pro všechny, kdo trpí chudokrevností. Je velmi oblíbenou surovinou všech, kdo se zdravě stravují.
(celý recept)

Cizrna neboli římský hrách je velmi chutná luštěnina bohatá na bílkoviny a vlákninu. Obsahuje také nemalé množství železa, a proto je vhodná pro všechny, kdo trpí chudokrevností. Je velmi oblíbenou su...

Ingredience receptu

  • 500 g rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 250 g cizrny z plechovky
  • hrst čerstvé petrželky
  • 50 g sýru Feta
  • 1 citron
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 3 polévkové lžíce balzamikového octa
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Rajčata a okurku omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

Cizrnu přecedíme přes sítko, opláchneme studenou vodou a přisypeme do mísy k zelenině.

Petržel nasekáme, sýr nakrájíme nadrobno a obojí přimícháme k ostatním ingrediencím.

Citron vymačkáme do misky, přidáme med, balzamikový ocet, olej a vytvoříme zálivku, kterou nalijeme na salát. Ten osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Saláty

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cizrnový salát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cizrnový salát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cizrnový salát

Naši partneři