Nabídka
Přidej
recepty

Čočka na husto


Kdo chce svůj jídelníček odlehčit od masa, jsou pro něj luštěniny díky vysokému obsahu bílkovin skvělou alternativou. Čočka je ve srovnání například s fazolemi lépe stravitelná a její příprava nezabere tolik času.
(celý recept)

Kdo chce svůj jídelníček odlehčit od masa, jsou pro něj luštěniny díky vysokému obsahu bílkovin skvělou alternativou. Čočka je ve srovnání například s fazolemi lépe stravitelná a její příprava nezaber...

Ingredience receptu

  • 400 g velkozrnné čočky
  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • 1 lžíce oleje
  • ½ bujonové kostky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ocet a cukr na dochucení
  • olej
  • sůl

Způsob přípravy

Čočku namočíme do dostatečného množství studené vody, asi 2 hodiny před vařením.

Vodu scedíme, čočku zalijeme čistou vodou tak, aby byla potopená, přidáme bujonovou kostku, bobkový list a vaříme na střední stupeň doměkka.

Během vaření luštěninu průběžně promícháváme. Když je čočka uvařená, zbylou vodu scedíme a odložíme stranou.

Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme olej a nejprve cibuli a po chvíli i mrkev na něm osmahneme. Když cibule zesklovatí, zaprášíme obsah hrnce hladkou moukou a krátce ji opražíme.

Hotovou jíšku zalijeme vývarem z čočky (mělo by ho být přibližně 100 ml), vše dobře rozmícháme a ještě chvíli povaříme.

Vznikne omáčka, do níž přidáme čočku, kterou dochutíme solí, octem a cukrem. Podáváme s pečivem nebo vejcem.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:


Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čočka na husto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Čočka husto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čočka na husto

Naši partneři