Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k ní ale servírovat i saláty z čerstvé zeleniny. (celý recept)
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k ní ale servírovat i saláty z čerstvé zeleniny.
Čočku namočíme asi na hodinu...
Čočka na kyselo je jednoduché a levné jídlo, které většinou podáváme s uzeninou, volským okem a kyselou okurkou. Můžeme k ní ale servírovat i saláty z čerstvé zeleniny.
Čočku namočíme asi na hodinu do studené vody a pak ji uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme.
V hrnci na sádle zpěníme cibulku pokrájenou nadrobno a osmažíme ji dozlatova. Pak k ní přisypeme mouku a podlijeme trochou vody ve které jsme uvařili čočku. Ochutíme octem, solí a pepřem a chvíli povaříme. Pak vše vlijeme do vařené čočky a důkladně promícháme.