Čokoládová bábovka je slavnostní moučník jako stvořený pro nedělní odpoledne s kávou nebo s čajem. Hlavně pro ty z nás, kdo milujeme čokoládu. (celý recept)
Čokoládová bábovka je slavnostní moučník jako stvořený pro nedělní odpoledne s kávou nebo s čajem. Hlavně pro ty z nás, kdo milujeme čokoládu....
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme olej. Nakonec ještě zvolna přimícháme mouku ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a kakao.
Do hotového těsta opatrně rozmícháme čokoládu nakrájenou na drobné kousky. Bábovkovou formu vymažeme olejem a těsto do ní nalijeme.
V předehřáté troubě pečeme moučník 30 až 40 minut. Vyzkoušíme zapíchnutím špejle zda je bábovka upečená (v tom případě ji vytáhneme z těsta čistou), a bábovku opatrně vyklopíme. Hotovou bábovku můžeme ozdobit posypáním moučkovým cukrem. To už je na vás.