Čokoládová bábovka recept
Čokoládová bábovka je slavnostní moučník jako stvořený pro nedělní odpoledne s kávou nebo s čajem. Hlavně pro ty z nás, kdo milujeme čokoládu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g kvalitní čokolády
- 1 lžíce kakaa
- 200 g cukru krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 5 velkých vajec
- 150 ml olivového oleje
- moučkový cukr - dle volby
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme olej. Nakonec ještě zvolna přimícháme mouku ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a kakao.
Do hotového těsta opatrně rozmícháme čokoládu nakrájenou na drobné kousky. Bábovkovou formu vymažeme olejem a těsto do ní nalijeme.
V předehřáté troubě pečeme moučník 30 až 40 minut. Vyzkoušíme zapíchnutím špejle zda je bábovka upečená (v tom případě ji vytáhneme z těsta čistou), a bábovku opatrně vyklopíme. Hotovou bábovku můžeme ozdobit posypáním moučkovým cukrem. To už je na vás.