Čokoládová omáčka recept
HanaRohlenová
30 min2 porce
Čokoládová omáčka je určená k polévání ovocných nebo zmrzlinových pohárů. Také jí můžeme ozdobit různé dezerty či dorty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g hořké čokolády
- 4 lžičky kakaa
- 3 lžičky medu
- 8 lžic vody
Způsob přípravy
Čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Pak přidáme med a dobře promícháme aby se s čokoládou spojil.
Kakao rozšleháme ve vodě, přidáme k čokoládě a znovu promícháme. Za stálého míchání omáčku ještě krátce povaříme (asi 1 minutu).
Polevu můžeme použít teplou i studenou, podle potřeby.
Další recepty na Čokoládová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Čokoládová
omáčka
.
Hledat podobné recepty na internetu jako Čokoládová omáčka