Čokoládové řezy recept
Čokoládové řezy upečte a podávejte s kávou nebo při posezení s bylinkovým čajem. Někdo si k nim možná dá rád mléko nebo kakao.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 80 g polohrubé mouky
- 80 g cukru krupice
- 40 g Hery
- 40 g másla
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžičky rumu
- olivový olej
- sůl
- poleva:
- 100 g másla
- 100 g čokolády na vaření
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přidáváme změklé tuky. Nakonec zvolna přimícháme mouku a špetku soli, a úplně nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme trochou mouky. Těsto do formy nalijeme a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Zpočátku pečeme zakryté, v polovině času víko odstraníme a dopečeme odkryté.
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu a pak do ní vešleháme rozteklé máslo. Během vaření nenecháme vodu dojít až k varu.
Když je poleva hladká a lesklá, polijeme jí vychladlý koláč a necháme ji ztuhnout. Po úplném ztuhnutí opatrně moučník nakrájíme na řezy.