Nabídka
Přidej
recepty

Čokoládový fondant


Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček.

Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za malou chvilku, ale i tak mám ještě pár triků, jak si trochu usnadnit život. Těsto...

Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za malou chvilku, ale i tak mám ještě pár triků, jak si trochu usnadnit život. Těsto si totiž můžete připravit předem a naplněné ve formičkách, odložit do ledničky na den nebo do mrazničky na pár měsíců. Pro milovníky chilli v čokoládě, neváhejte špetku přidat. A pokud se snažíte omezit konzumaci lepku, můžete dvě lžíce mouky, nahradit bezlepkovou směsí. Servírujte se zmrzlinou, ovocem či šlehačkou. Tato delikatesa vám nedá spát.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Čokoládový fondant:
  • 2 bio vejce
  • 2 šťastné žloutky
  • 60 g třtinového cukru
  • 110 g másla
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa (70-80%)
  • 2 lžíce mouky pšeničné hladké či celozrnné (bezlepkové)
  • máslo na vymazání
  • hořké kakao na vysypání
  • špetka chilli pokud to máte rádi ostré
  • Příloha:
  • Vanilková zmrzlina
  • Maliny
  • Ostřužiny
  • Jahody

Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 230¨°C/210°C horkovzdušnou. Připravte si formičky. Můžete použít malé zapékací, tak zvané kokotky. Nebo formu na muffiny či další skleněné nádobky, které doma najdete. Ale důležité je, formičku vymazat máslem a vysypat kakaem, jinak by nešly fondanty vyklopit. Pokud je plánujete servírovat přímo ve formě, stačí pouze vymazat máslem nebo sprejem.

Ve vodní lázni, nechte rozpustit máslo s čokoládou. Voda by neměla bublat silným varem, spíše se chystat k varu.

Mezitím šlehejte středně pomalu vejce se žloutky a cukrem do husté, jemné a nadýchané pěny.

Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, pomalu je přilévejte, za stálého šlehání, do mísy s vaječnou pěnou. Na závěr do těsta vmíchejte dvě lžíce mouky a můžete jím plnit formičky.

Menší fondány pečte v předehřáté troubě, pouze 6-7 minut pokud máte větší formičky doporučujeme 12 minut. Důležité je, aby se upekl pouze tenký kraj a jádro zůstalo stále syrové. Po upečení je nechte ještě ve formě minutku odstát a vyklopte na servírovací talíř.

Servírujte s vanilkovou zmrzlinou a lesním ovocem. Nakonec talíř ozdobte čerstvém ovocem a ovocným rozvarem.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čokoládový fondant.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Čokoládový fondant .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čokoládový fondant

Naši partneři