recepty

Čokoládový fondant


Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za malou chvilku, ale i tak mám ještě pár triků, jak si trochu usnadnit život. Těsto si totiž můžete připravit předem a naplněné ve formičkách, odložit do ledničky na den nebo do mrazničky na pár měsíců. Pro milovníky chilli v čokoládě, neváhejte špetku přidat. A pokud se snažíte omezit konzumaci lepku, můžete dvě lžíce mouky, nahradit bezlepkovou směsí. Servírujte se zmrzlinou, ovocem či šlehačkou. Tato delikatesa vám nedá spát. ..
(celý recept)

Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za malou chvilku, ale i tak mám ještě pár triků, jak si trochu usnadnit život. Těsto...

Ingredience receptu

  • Čokoládový fondant:
  • 2 bio vejce
  • 2 šťastné žloutky
  • 60 g třtinového cukru
  • 110 g másla
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa (70-80%)
  • 2 lžíce mouky pšeničné hladké či celozrnné (bezlepkové)
  • máslo na vymazání
  • hořké kakao na vysypání
  • špetka chilli pokud to máte rádi ostré
  • Příloha:
  • Vanilková zmrzlina
  • Maliny
  • Ostřužiny
  • Jahody

Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 230¨°C/210°C horkovzdušnou. Připravte si formičky. Můžete použít malé zapékací, tak zvané kokotky. Nebo formu na muffiny či další skleněné nádobky, které doma najdete. Ale důležité je, formičku vymazat máslem a vysypat kakaem, jinak by nešly fondanty vyklopit. Pokud je plánujete servírovat přímo ve formě, stačí pouze vymazat máslem nebo sprejem.

Ve vodní lázni, nechte rozpustit máslo s čokoládou. Voda by neměla bublat silným varem, spíše se chystat k varu.

Mezitím šlehejte středně pomalu vejce se žloutky a cukrem do husté, jemné a nadýchané pěny.

Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, pomalu je přilévejte, za stálého šlehání, do mísy s vaječnou pěnou. Na závěr do těsta vmíchejte dvě lžíce mouky a můžete jím plnit formičky.

Menší fondány pečte v předehřáté troubě, pouze 6-7 minut pokud máte větší formičky doporučujeme 12 minut. Důležité je, aby se upekl pouze tenký kraj a jádro zůstalo stále syrové. Po upečení je nechte ještě ve formě minutku odstát a vyklopte na servírovací talíř.

Servírujte s vanilkovou zmrzlinou a lesním ovocem. Nakonec talíř ozdobte čerstvém ovocem a ovocným rozvarem.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čokoládový fondant.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Čokoládový fondant .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čokoládový fondant

Naši partneři