recepty

Creme Brulee s letním ovocem


Creme Brulee s letním ovocem je vynikající lahodný smetanový moučník ke kávě. Creme Brulee je v překladu z francouzštiny vlastně "pálený krém"...
(celý recept)

Creme Brulee s letním ovocem je vynikající lahodný smetanový moučník ke kávě. Creme Brulee je v překladu z francouzštiny vlastně "pálený krém". Vaječné žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny. S...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 85 ml mléka
  • 5 žloutků
  • hnědý třtinový cukr na posypání
  • 50 g cukru krupice
  • 500 ml smetany
  • 3 vanilkové lusky
  • 1 lžíce destilátu
  • letní ovoce
  • ostružiny
  • černý rybíz
  • jahody
  • maliny
  • červený rybíz

Způsob přípravy

Creme Brulee s letním ovocem je vynikající lahodný smetanový moučník ke kávě. Creme Brulee je v překladu z francouzštiny vlastně "pálený krém". Vaječné žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny. Smetanu nalijeme do vyšší pánve, přidáme k ní dřeň i se semínky z vanilkového lusku a přivedeme ji k varu. Pak hned pánev odstavíme z plotny, přilijeme do ní studené mléko a opatrně ke všemu přimícháme žloutkovou pěnu. Připravenou směs necháme přikrytou 12 hodin ležet v chladnu. Po této době krém nalijeme do zapékacích misek. Misky naplníme jen ze tří čtvrtin. Troubu předehřejeme na 140 stupňů. Naplněné misky vložíme do pekáče zpola naplněného vodou a v této vodní lázni je pečeme přibližně hodinu. Po upečení misky vyndáme z trouby a krém necháme vychladnout. Před podáváním jej na povrchu posypeme hnědým cukrem, přelijeme troškou destilátu který zapálíme, aby cukr zkaramelizoval. Omytým bobulovitým letním ovocem hotový moučník nakonec ozdobíme.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Creme Brulee s letním ovocem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu creme brulee letním ovocem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Creme Brulee s letním ovocem

Naši partneři