Nabídka
Přidej
recepty

Croissant s čokoládou


Croissant s čokoládou je jedno z nejznámějších francouzských sladkých pečiv . Zavřete oči, nechte se unášet jeho vůní a zakousněte se do něj. Objevíte se na francouzském Montmartre s čerstvou kávou a tímto čokoládovým pečivem.
(celý recept)

Croissant s čokoládou je jedno z nejznámějších francouzských sladkých pečiv . Zavřete oči, nechte se unášet jeho vůní a zakousněte se do něj. Objevíte se na francouzském Montmartre s čerstvou kávou a ...

Ingredience receptu

  • 4 čajové lžičky instantního sušeného droždí
  • 1/2 šálku vlažné vody
  • 3 a 1/2 šálku chlebové mouky
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 3 lžíce másla (rozpuštěné a zchlazené)
  • 1 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 šálek měkkého másla
  • Hořkosladká čokoláda nahrubo nasekaná
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce mléka

Způsob přípravy

Připravte si všechny ingredience a rozpusťte si droždí v teplé vodě. Do rozpuštěného droždí a vody přidejte mouku, mléko, cukr, sůl a rozpuštěné máslo. Těsto pořádně promíchejte a pokud bude příliš lepivé přidejte trochu mouky, dokud nebude těsto dostatečně pevné na to aby se dalo tvarovat.

Z těsta vytvarujte kouli a volně ji přikryjte plastovou fólií. Nechejte 30 minut odpočívat při pokojové teplotě. Potom těsto vyválejte do obdélníku 25 cm x 38 cm. Vyválené těsto přikryjte utěrkou a nechte 40 minut kynout.

Poté obdélník potřete rozpuštěným máslem a poté těsto složte na třetiny jako dopis. Potom těsto rozválejte do původního obdélníku 25 cm x 38 cm. Potom těsto znovu složte na třetiny jako dopis a přikryjte igelitovou fólií a nechte 1 hodinu odpočívat v chladničce.

Pote zopakujte celý proces ještě jednou a nakonec pomoci ostrého nože těsto rozkrájejte na 12 obdélníků.

Zhruba 2 cm od kratšího konce každého obdélníku umístěte zhruba dvě čajové lžičky nasekané čokolády. Potom začátek těsta (2 cm) přehnete směrem k čokoládě a nakonec srolujete čokoládu do těsta. Takto pokračujte se všemi obdélníky. Nakonec je rozmístěte na plech vyložený pečícím papírem a nechte mezi nimi potřebný rozestup zhruba 3 cm.

Plech zakryjte igelitovou fólií a nechejte Croissanty kynout, dokud se zvýší na dvojnásobek - přibližně 45 minut až 1 hodinu.

Předehřejte troubu na 400 C. Rozšlehejte si vejce a 2 polévkové lžíce mléka. A pomašte směsí Croissanty. Nakonec pečeme 12 až 14 minut, dokud nejsou nafouknuté a zlatohnědé.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Sladká svačina

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Croissant s čokoládou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu croissant čokoládou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Croissant s čokoládou

Naši partneři