Cuketa na grilu recept
Cuketa na grilu je rychlá, pikantní a zdravá. Můžeme ji podávat třeba k pečenému masu, ale chutná i jen s kouskem pečiva.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
- 1 lžička sušené bazalky
- 4 mladé cukety
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička sušeného oregana
Způsob přípravy
Cuketa na grilu je rychlá, pikantní a zdravá. Můžeme ji podávat třeba k pečenému masu, ale chutná i jen s kouskem pečiva. Předehřejeme gril na vyšší teplotu.V misce ušleháme parmezán, máslo, bazalku a oregano. Tuto omáčku dochutíme solí a pepřem. Omyté cukety nakrájíme na kolečka a naskládáme je na misku z folie.
Přelijeme je máslovou směsí a zakryjeme druhou folií. Na všech stranách folii utěsníme, ale uvnitř necháme volný prostor na cirkulaci tepla. Zabalené jídlo vložíme do předehřátého grilu a grilujeme 15 až 20 minut. Hotový pokrm ozdobíme sekanou petrželkou.