recepty

Cuketa v kari omáčce


Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná trochu neobvyklá, ale chutná to skvěle...
(celý recept)

Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná trochu neobvyklá, ale chutná to skvěle. Kokos a většinu pražené cizrny rozdrtíme...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • kari omáčka:
  • 2 hrnky bílého jogurtu
  • 2 zelené chilli papričky
  • 1 hrnek nasekaného zeleného koriandru
  • 1,5 lžičky černých hořčičných semen
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce pražené cizrny
  • cuketa:
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky černých hořčičných semínek
  • 1 sušená červená chilli paprička
  • 2 až 3 zelené cukety
  • 2 lžičky řepkového oleje
  • 20 listů kari
  • špetka prášku z Asafetida
  • vařená rýže - jako příloha
  • lístky koriandru na zdobení

Způsob přípravy

Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná trochu neobvyklá, ale chutná to skvěle. Kokos a většinu pražené cizrny rozdrtíme v mixéru, přidáme kurkumu, černou hořčici a kmín.Znovu rozmixujeme, pak přidáme jeden hrnek vody a zelené chilli papričky. Rozmixujeme, přidáme koriandr a je-li třeba přidáme trochu vody, tak aby se vytvořila hladká pasta.Nakonec přimícháme jogurt a zbytek cizrny. Mladé cukety dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka. Pak je vaříme v páře asi 10 minut. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej na střední teplotu, přidáme černé hořčičné semínko, prášek Asafetida a přikryjeme poklicí, když začnou semínka praskat. Po chvíli snížíme teplotu a přidáme do pánve kari listy promnuté rukama, aby se uvolnily přírodní oleje. Také přidáme červenou chilli papričku. Vše důkladně promícháme, ale opatrně přikrýváme poklicí,protože vlhkost z listů kari může způsobit rozstřikování oleje. Nakonec do pánve přidáme cuketu uvařenou v páře, špetku soli a hotovou kari omáčku. Teplotu snížíme a vše ještě společně prohřejeme. Hotové jídlo podáváme většinou s vařenou rýží a ozdobené lístečky koriandru.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cuketa v kari omáčce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cuketa kari omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cuketa v kari omáčce

Naši partneři